søndag den 28. april 2013

JAPAN INTERNATIONAL PHOTOGRAPHIC FEDERATION

Af Finn Nielsen.

JIPF (Japan International Photographic Federation) indkalder nu til sin 2. internationale FIAP salon. I 2012 blev den første FIAP salon i Japan nogensinde afholdt.

Når man tænker på, at Danmark med 5 mill. indbyggere afholder 2 FIAP saloner hvert år, vidner det om en kulturforskel når et moderne industriland med 130 mill indbyggere først nu er ved at komme i gang på dette område.

Der er ikke tradition for tværregionale forbund i Japan. Desuden har mange store firma-baserede fotoklubber mange medlemmer og føler ikke behov for at deltage i udadvendte aktiviteter. Der er også et vist konkurrenceforhold imellem Tokyo og Kyoto.

Med de nye generationer af unge fotografer, med kendskab til engelsk, og en stor interesse for hvad der sker ude i verden, er en slumrende fotostormagt ved at vågne.

Historisk har JIPF ca 29 år på bagen efter etableringen i 1984. Allerede samme år blev JIPF medlem af FIAP, og en mand blev ansat som sekretær for at varetage al kommunikation på engelsk med det internationale samfund.

I dag er fotoklubber fra 4 områder i Japan medlem af JIPF. Den dominerende region er Kyoto, Japans gamle kulturelle centrum og tidligere hovedstad. JIPF har haft sit hovedsæde her i de sidste 25 år.

Jeg kan varmt opfordre SDF´s medlemmer til at støtte JIPF ved at deltage i 2.Int.Fiap salon i Japan, og også dermed støtte fortsættelsen af denne nye FIAP salon række i Japan.

NY DEADLINE 30. APRIL 2013 - NU MED ONLINE UPLOAD OG PAYPAL BETALING

Ingen kommentarer:

Send en kommentar