mandag den 27. januar 2014

FIAP KONKURRENCER

I Udland har vi bedt en række autorer om at komme med deres input til FIAP godkendte saloner. Hvad er hot, og hvad er not. Her er det Torkil Michelsen, Esbjerg FK, som deler ud af sine erfaringer. 

Indsendelse til internationale saloner under FIAP er en lærerig beskæftigelse. Det er altid spændende af "åbne" for resultatet, der jo er u-forudsigeligt.

Jeg har valgt at udpege en udstilling i hver måned; januar undtaget. Der er set på mulighederne indenfor de fotografiske genrer og på gebyrstørrelsen for deltagelse. Obs: Du undgår overførelses gebyrer ved at benytte PAYPAL.

Jeg har besøgt FIAP's hjemmeside og printet siden med FIAP godkendte saloner for foråret 2014. Tag og gør det samme! Den er nyttig, at have ved hånden.

BEMÆRKNINGER OM EGNE ERFARINGER
Ved gennemgangen af oversigten over FIAP godkendte udstillingssteder løber man også på udstillinger i såvel Tyrkiet og i Spanien. I efteråret 2013 ønskede jeg at deltage i flere af disse. Det viste sig, at flere var temmelig besværlige at håndtere, da teksten var på modersmålet, som skulle oversættes elektronisk. Der var flere andre besværligheder, som gjorde, at jeg valgte disse sider fra, efter at have brugt uforholdsmæssig lang tid på at løse problemer med registrering og upload. En opfølgning viste at hovedvægten af antagelserne var for hjemlandets egne fotografer. Prøv det eventuelt selv af.

FEBRUAR
Closing 02.02.2014 101st Southampton International Exhibition 

Her vil jeg foreslå deltagelse (kun) med digitale billeder. Papir sektionen kan p.t. ikke nås. Temaerne for digitale billeder er open, photo travel og natur.

Udstillingen er blandt de ældste og største i England med gode traditioner og så er det ****stjernede katalog sikkert værd at modtage. Det er altid spændende at se, om egne billeder kan gøre sig et stort felt.

FEBRUAR
Closing 21.02.2014 Photoclub 202 i Serbien

De er godt organiseret og med god service. Registrering og upload forløber let. Denne circuit indeholder 4 stk. individuelle FIAP godkendte udstillinger og overskriften er "Portrait 2014". Desuden er kategorierne monochrome, farve og people & street. De fleste kan derfor være med i disse sektioner.

Deltagerbeløbet vurderes til at være yderst fornuftig. Kataloget***** derfra er ganske flot.

MARTS
Closing 15.03.2014 1st International Salon of Photography "My Favourite Photos 2014" 

Jeg foreslår denne udstilling, da der er 6 sektioner, som du frit kan vælge imellem, og særlig fordi disse sektioner passer til de, der ikke laver natur og nude. Jeg i tvivl om der udsendes katalog.

APRIL
Closing 14/04/2014 International Photographic Salon - Varna 

Ud over sektionerne monochrome og farve er der en sektion for kreative billeder. Dette 
giver en ny mulighed for antagelse, og du kan derfor endnu nå at arbejde med sådanne billeder, hvis du ikke har sådanne på lager. Gebyret er overkommelig, og Bulgarien kunne være et interessant møde på FIAP udstillings paletten.

MAJ
Closing 16.05.2014 4th Arctic Exhibition of Photographic Art 

Udstilling med 4 sektioner. Photo travel temaet er spændende at prøve for første gang. 
SDF Udland arbejder på en definition på photo travel og photojournalism, og den offentliggøres primo februar 2014. 

En spændende sektion at udfordre sig selv i.

JUNI
Closing 15.06.2014 3rd JIPF International Photographic Exhibition 

Denne sektion synes jeg, er et must i denne halvleg. Først og fremmest har de i Japan ikke været vant til at afvikle FIAP udstillinger, men med hjælp fra SDF Udland er man kommet godt i gang. Deres initiativ bør vi bakke op om. Dernæst vil det vise sig, om japanerne har et andet billedsyn, end vi. 

Derfor er der god grund til at uploade sine bedste billeder og få et svar herpå. Sektionerne er monochrome og farve samt temaerne rock/stone i både monochrome og farve. Du modtager en aldeles glimrende CD**.

JULI
I juli vil jeg igen gerne anbefale at downloade listen med FIAP godkendte udstillinger for månederne august til december. 

Jeg ønsker hver enkelt deltager held og lykke med eventuel deltagelse, og man er velkommen til at kommentere oplevelsen til mig, uanset om man vælger at deltage på en eller flere af de ovennævnte saloner.

Med venlig hilsen
Torkil Michelsen
tm @ torkilmichelsen.dk