onsdag den 24. september 2014

VERNISSAGE 14th MALMÖ INTERNATIONAL EXHIBITION OF PHOTOGRAPHIC ART 2014

Fotografiska Föreningen i Malmö står återigen som värd för en internationell fotoutsällning av högklassig samtida fotografi. 
Vi har därför nöjet att inbjuda til vernissage och visning den 11. oktober 2014.

Utställningen har erhållit FIAP-patronage (FIAP, Fédération Internationale de l'Art Photographique), PSA Recognition (PSA, Photographic Society of America) samt UPI License (UPI, United Photographers International). 
Även denna gång visas utställningen som digital projektionsbild, vilket idag är den vanligaste visningsformen för internationella fotoutställningar. 

Av tusentals inlämnade bilder från ett sextiotal länder visas de ca 550 som uttagits för visning. 

Årligen arrangeras ett hundratal liknande utställningar världen över. Detta är den enda utställningen i sitt slag i Sverige, och det är ju därför ett fantastiskt tillfälle för fotointresserade att på nära håll kunna ta del av högklassig internationell fotografi från världens alla hörn. 
Vernissage, prisutdelning och bildvisning äger rum på Hotell Mercure, Stadiongatan 21 i Malmö, med följande hålltider: 

Kl 12.30 slår vi upp portarna. Fram till kl 13.30, och i programmets pauser, har du möjlighet att se bilder från medlemmar i Fotografiska Föreningen i Malmö, få information om fotoutrustning av Scandinavian Photo, och träffa många andra fotointresserade. 

Visning av de uttagna bilderna från 14th Malmö kommer att ske kontinuerligt på två separata skärmar. 

Kl 13.30 invigning och prisutdelning. 

Kl 13.45 första visning av de prisbelönade bilderna. 
Kl 14.30 bildvisning av den välkände Malmöfotografen Torbjörn Andersson. 
Kl 16.00 andra visning av de prisbelönade bilderna.

Förutom visningen av 14th Malmö presenterar vi under dagen närmare 100 bilder från medlemmar i Fotografiska Föreningen i Malmö. 

Dessutom finns representanter från Scandinavian Photo på plats och visar delar ur sitt sortiment. 

Därutöver finns även cirka 50 av juryns bilder utställda. 
Här visas bilder av Ingemar Granelli, Christer Lindberg, Sören Skov, Monica Wennblom, Tommy Ingberg och Nils-Erik Jerlemar. 

Observera att detta är ett helt kostnadsfritt evenemang, och det är vår förhoppning att så många som möjligt köper den DVD med utställningsbilder vi kommer att producera. 

Malmö International Exhibition är ju nu ett väletablerat och årligen återkommande evenemang, och vi hoppas även i år på en bred uppslutning från alla fotointresserade. 

Varmt välkomna! 
Nils-Erik Jerlemar
UPI CR4, EFIAP/p, MPSA, ARPS, ER.ISF, MUSPA, RSF/G…
Exhibition Chairman 
Malmö International Exhibition of Photographic Art