lørdag den 14. december 2013

THE ASAHI SHIMBUN

















Foto Ole Suszkiewicz

Idag kom kuverten jeg ventede på, den lille gule, smalle kuvert, som flere gange har været en opmuntring i decembermørket. Den kom fra Japan, fra een af mange danskere overset konkurrence, fordi den intet har at gøre med FIAP, PSA eller andre, den er på 74. år sin egen.

Det er The International Photographic Salon of Japan - The Asahi Shimbun, der organiserer udstillingen, og i år ankom 8.805 billeder, hvoraf de 130 blev udvalgt, altså under 2%!

Til gengæld får alle 130 udvalgte autorer en meget flot guldmedalje med sølvplader både ovenover og nedenunder med inskriptioner i en lige så flot rød æske.

I al beskedenhed har jeg nu fået den 9 gange, de sidste 5 år i streg. I år vandt jeg med billedet "Autumn Runner". Når jeg kan, er der masser af andre danskere, der også kan!

Man får kun brev, hvis man vinder, og som vinder får man også et gratis katalog, en flot printet fotobog, med kun 1 billede på hver side. Fra slutningen af december vil man kunne se vinderbillederne på www.photo-asahi.com

Indsendte billeder bliver returneret i april måned, og jeg har endnu ikke modtaget ødelagte billeder retur.

Man kan sende op til 10 papirbilleder i enten sorthvid eller farve eller blandet. Mindstemål 25x30 cm, største mål 36x43 cm. Det behøver ikke være nøjagtigt disse mål, bare helst et sted mellem 25-43 cm.

Motivvalget er helt forskelligt. Det kan være eksperimentalbilleder, "normale" billeder, naturfotos, fotojournalistiske fotos osv. Hvis man sender op til 10 billeder, har man jo virkelig mulighed for at variere det selv bedst muligt.

Og nu det bedste til sidst: Det er GRATIS at deltage, koster altså kun portoen til Japan! Næste frist er 31. oktober 2014 - held og lykke!!
 
Venlig hilsen
Ole Suszkiewicz



Ingen kommentarer:

Send en kommentar